3 Benodigdheden voor Resultaat

Welk fysieke doel je ook hebt, er zijn altijd 3 benodigdheden voor resultaat: Training, Voeding en Consistentie. Zonder die 3 benodigdheden zul je nooit het resultaat krijgen die je zoekt.

***

Training: Wanneer je een fysiek doel hebt, dan moet je daarvoor trainen. Dit geldt voor elke sport of elk fysieke doel. Je dient te herhalen waar je goed in wilt worden. Een voetballer dient meerdere malen – al dan niet dagelijks – per week met voetballen bezig te zijn. Iemand die wilt afvallen, dient meerdere malen per week bezig te zijn met een combinatie van cardiotraining en/of krachttraining.

Wanneer je traint, dan is er ook een verschil tussen bewegen en trainen. Wanneer je beweegt, dan kost dit meestal weinig tot geen moeite. Bij trainen ga je naar een punt dat (veel) moeite kost of waarvan je weet dat je zult verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan iemand die sterker wilt worden. Kun jij in de eerste week van het trainen 100 kilogram squatten voor 5 herhalingen? Dan probeer je in de tweede week 6 herhalingen te squatten met 100 kilogram. Wanneer dit gelukt is, dan ben je – waarschijnlijk met moeite – verbeterd en heb je echt getraind.

***

Voeding: Welk fysiek doel je ook hebt, je haalt het beste resultaat door op je voeding te letten. Elke sport, elk fysiek doel. Voeding zal je prestaties verbeteren. De juiste combinatie van eiwitten, koolhydraten en vetten is cruciaal in het proces.

Met de juiste voeding herstel je beter en voed jij je lichaam met brandstof. Kortom, vele redenen om op je voeding te letten wanneer je resultaat wilt.

***

Consistentie: Iets waar vele mensen fout gaan. Het volhouden van het proces. Helaas zijn vele (fysieke) doelen niet binnen een dag te bereiken. Soms heb je een maand, een jaar of zelfs jaren nodig om de resultaten te halen die jij zoekt. Dit ga je niet bereiken met één of twee trainingen. Hiervoor dien je echt wekelijks op je trainingen en voeding te letten.

Maak hiervoor een plan voor op lange termijn met je doel als eindpunt. Voer je plan dagelijks – al dan niet wekelijks – uit. Herevalueer je plan wanneer je niet meer verbetert. Blijf werken en blijf verbeteren. Alleen door dit te blijven doen, zul jij je doel behalen.

Drie cruciale benodigdheden voor resultaat. Heb jij alle drie de benodigdheden goed in kaart voor jezelf?