3 Benodigdheden voor Spiergroei

Is het jouw doel om je spieren te laten groeien? Lees dan over de 3 benodigdheden voor SPIERGROEI: Stimulans, Voeding en Herstel.

Stimulans
Je dient (kracht)training te doen wanneer je wilt dat je spieren groeien. Maar wanneer je krachttraining doet, dan dien je wel je spieren genoeg te STIMULEREN. Dus in plaats van alleen krachttraining doen, dien je ook een bepaalde intensiteit en trainingsvolume te hanteren. Spieren gaan niet groeien van 1x een gewicht gebruiken voor maar van 10 herhalingen.

Een intensiteit die je hanteert is om ongeveer 1 à 2 herhalingen verwijderd te zijn van een term genaamd spierfalen. Bij spierfalen zijn je spieren zo vermoeid dat je de oefening niet meer kunt uitvoeren zonder een correcte techniek. Zo zal je zeker genoeg stimulans geven aan je spieren.

Voeding 
Zonder genoeg te eten gaan spieren niet groeien. Je hebt (veel) calorieën nodig om je spieren te voeden voor spiergroei. Met name voldoende eiwitten gaan je veel helpen met spiergroei. Daarbij dien je ook een bepaalde verhouding aan koolhydraten en eiwitten te eten.

Wat betreft eiwitten, wanneer je dagelijks minimaal 1,8 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht eet, dan zit je op een goede richtlijn. Ben je 80 kilogram? Dan gaat het je helpen om minimaal 144 gram aan eiwitten te eten.

Herstel
Zonder herstel gaan je spieren ook niet groeien. Je kunt niet elke dag je spieren blijven trainen tot de max. Op den duur hebben je spieren rust nodig om te groeien. De beste vorm van herstel? Dat is slaap.

Probeer dagelijks genoeg (onafgebroken) slaap te krijgen. Ga op tijd naar bed waarbij je ongeveer 7 à 8 uur slaap inplant voordat de wekker gaat. Laat je niet afleiden door elektronische apparaten of stressvolle activiteiten voor het slapen gaan.

Heb jij hulp nodig om je spieren te doen GROEIEN? Neem dan contact met ons op.