3 Benodigdheden voor VETVERLIES

Is vet verliezen jouw doel? Lees dan meer over de 3 benodigdheden voor VETVERLIES: Beweging, Calorietekort en Proces bijhouden.

Beweging
Hoe meer je beweegt, hoe meer calorieën je dagelijks VERBRUIKT. Bewegen kan zowel binnen een sportschool (via krachttraining) als buiten de sportschool, bijvoorbeeld hardlopen of fietsen. Ook in alledaagse activiteiten kun je meer bewegen. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift.

Ja, hoe zwaarder de inspanning, hoe meer calorieën je verbruikt. Maar dat neemt niet weg dat alle vormen van beweging meetellen en het makkelijker maken om  vet te verliezen. Zonder voldoende beweging, zal het moeilijker worden om vet te verliezen.

Calorietekort
Ja, het helpt zeker dat je gezond eet. Maar om vet te verliezen (en om af te vallen) dien je dagelijks MINDER calorieën te eten dan dat je dagelijks verbruikt. Dit wordt een calorietekort genoemd.

Ja, je moet dus letten op je eiwitten, koolhydraten en vetten. Met name voldoende eiwitten zijn belangrijk en hier wil je niet te weinig van innemen. Wat betreft je koolhydraten en vetten, onthoud dat 1 gram koolhydraten 4 calorieën zijn en 1 gram vetten 9 calorieën zijn.

Als je vet wilt verliezen, dien je zeker genoeg vetten te eten. Voor veel mensen kan dit alsnog tussen de 20 en 35% van de dagelijkse hoeveelheid aan calorieën zijn. Eet je bijvoorbeeld dagelijks 2000 calorieën om vet te verliezen, dan kun je ongeveer 67 gram aan vetten blijven eten.

Proces bijhouden
Wellicht één van je belangrijkste wapens in het afvallen, is je proces bijhouden. Ja, dit geldt voornamelijk voor je voeding maar ook je beweging bijhouden helpt je. Denk aan een voedingsplan of een trainingsschema. Wanneer je beiden bijhoudt, dan weet je waar je moet aanpassen wanneer dat nodig is.

Via een voedingslogboek kun je bijhouden hoeveel calorieën je dagelijks eet en welke macronutriënten je in welke verhouding eet. Via een trainingsschema zie je wat je moet doen qua training/beweging. Wanneer je geen vet meer verliest, dan weet je dat je in één van de twee moet aanpassen om progressie te blijven boeken.

Heb jij hulp nodig om vet te verliezen? Neem dan contact met ons op.