De Constante Struggle tussen BUIKSPIEREN en HONGER

Een paar zichtbare buikspieren zien er altijd indrukwekkend uit. En velen die willen afvallen, hebben een platte buik – al dan niet een sixpack – als extra doel. En iedereen die een zichtbare sixpack heeft, heeft er wel wat voor moeten doen (tenzij je van nature altijd dun bent geweest).

Maar hoe krijg je dan die zichtbare buikspieren? Dat is een combinatie van letten op je voeding en genoeg te sporten, waardoor jij genoeg vet verliest en je buikspieren zichtbaar worden. Alleen dat letten op de voeding is waar het snel mis kan gaan.

Soms heb je gewoon zo’n trek dat je niets anders kunt doen dan wat te eten. Alleen als je langdurig teveel eet, dan kan dit je zichtbare buikspieren weer gaan bedekken met vet en vocht.

Een tip die jou kan helpen om hongergevoel tegen te gaan en toch je buikspieren zichtbaar te houden: Eet caloriearme voeding. Denk hierbij aan hoge volumes groente, fruit of mager vlees/vis. Die vullen namelijk je maag meer en onderdrukken hongergevoel.

Een andere tip: Drink water! Er kan een verhoogde hongergevoel ontstaan, doordat je dagelijks te weinig water drinkt. Neem dus een (extra) glas water, wanneer je trek krijgt. Soms verwisselt je lichaam een hongergevoel met een dorstgevoel. Hierdoor denk je dat je trek hebt, maar eigenlijk dorst hebt.

Er zijn ook dingen die niet helpen. Eindeloos crunches en sit-ups doen gaan er niet voor zorgen dat je buikspieren meer zichtbaar worden. Focus je eerder op oefeningen die vele spiergroepen in je lichaam tegelijk aanspreken. Zo verbrand je namelijk veel meer vet.

Het is zeker niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk. Er bestaat een gebalanceerde leefstijl die zorgt dat je buikspieren zichtbaar blijven en dat je niet met een constante hongergevoel zit. En heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op.