Direct meer vrije tijd!

In de maatschappij van tegenwoordig is het leven sneller en makkelijker dan ooit. Dankzij technologie verlopen vele processen veel sneller, processen zoals reizen of communicatie van lange afstand. Toch houden de meeste mensen weinig tijd over. Te weinig tijd om te sporten, te weinig tijd voor familie, noem het maar op. Premium Personal Training snapt deze leefstijl en wil jou graag helpen om tijd te besparen, zodat jij meer tijd op een dag over houdt. Een gezonde leefstijl kan gehanteerd worden met een drukke leefstijl. Vandaag een aantal tips, zodat je direct meer tijd bespaard in je leven!

De tijdrover dat Social Media is

Laten we eerlijk zijn. Gebruik jij Social Media altijd voor productiviteit of  andere, nuttige dingen? Of scroll jij wel eens eindeloos door de berichten van je Facebook vrienden? Of door de talloze foto’s van de pagina’s die je volgt op Instagram? Het is niet erg, velen doen dat. Alleen de waarheid blijft wel dat het tijdrovend is.

Bedenk het volgende. Wanneer jij het echt druk hebt, maak jij je dan druk op wat er op Social Media gezegd wordt? Waarschijnlijk is het antwoord ‘nee’. Dit is een voorbeeld van prioriteiten stellen. Je prioriteit is een bepaalde taak en daar valt Social Media niet onder. Het is fijn en/of grappig om Social Media te kijken, maar het is geen noodzaak. Daarnaast is het meestal niet productief.

Wat wij proberen te zeggen, probeer Social Media uit te schakelen zodat je meer tijd hebt voor andere en wellicht belangrijkere dingen. Maak de andere taken een prioriteit boven Social Media. Mocht je Social Media leuk vinden, beloon jezelf ermee door bijvoorbeeld een vast moment per dag ernaar te kijken. Maar stel dan ook een vaste tijdsduur in om dat dagdeel naar Social Media te kijken, zoals 30 minuten lang naar Social Media kijken na het avondeten. Zo stel je limieten op voor jezelf wat betreft Social Media en zorg je ervoor dat je dagelijks meer tijd bespaart.

Maak een takenlijst

Iedereen heeft dagelijks het een en ander te doen. Denk aan je kinderen naar school brengen, sporten, koken, werkgerelateerde taken, etc. Er zijn talloze taken die dagelijks gedaan moeten worden. Wij zijn nu eenmaal menselijk en wij kunnen niet alles tegelijk of alles onthouden. Maak daarom een takenlijst.

Schrijf al je taken voor de dag ergens op. Je kan ook je takenlijst een dag van tevoren maken. Met een takenlijst kom je niet voor verrassingen te staan. Wanneer je een nieuwe taak op dezelfde dag erbij krijgt, schrijf die dan op je takenlijst. Evalueer je takenlijst constant en beslis zelf wat een prioriteit heeft of niet. Een takenlijst houdt jouw dag en je prioriteiten overzichtelijk en daardoor zul je minder snel afgeleid raken. Een tip hierbij is wel om al je taken één voor één af te werken. Doe niet al je taken door elkaar!

Batch je taken

Je taken in een batch gooien kan in je voordeel werken als het aankomt op tijdbesparing. Een batch betekent een bundel. Denk bijvoorbeeld aan je was. Ga je steeds 1 kledingstuk wassen of stapel je al je kledingstukken op zodat je alles tegelijk in  de was kunt doen? Wanneer je al je was in één keer doet, dan doe je een bundel aan was. Dit bespaart tijd, omdat je nu één taak in één grote haal uitvoert.

Premium Personal Training begrijpt het als je een drukke leefstijl hebt. Toch kunnen wij je helpen met een gezonde leefstijl door zowel je dagelijkse leefstijl als je beweging en voeding met jou te evalueren. Ongeacht hoe je leefstijl eruit ziet, kan ook jij gezond leven. Neem gerust contact met ons op via info@premium-personaltraining.nl wanneer je meer vragen hebt!