“Ik doe alles goed maar verlies alsnog geen gewicht”

Deze citaat hoor ik heel vaak wanneer iemand het doel heeft om af te vallen. Men denkt vaak dat zij alles goed doen wanneer het aankomt op afvallen. Helaas blijft de realiteit: Als je niet afvalt, dan doe je iets niet goed. Je zult dus iets moeten veranderen.

Laat je niet demotiveren door deze realiteit. Het feit dat je iets doet om af te vallen is al een grote stap. Soms is het alleen zo dat je niet precies weet WAT je moet doen om af te vallen.

Evalueer wat je nu doet en pas dat aan. Denk bijvoorbeeld aan je voeding. Allereerst, weet jij precies wat jij eet, inclusief de hoeveelheden? Hoeveel calorieën zijn dit dagelijks? Houd je ook rekening mee met wat je dagelijks drinkt?

Als het aankomt op beweging en training: hoe vaak per week train je momenteel? Gaat het lukken om (meer) te bewegen, zowel in de sportschool als buiten de sportschool?

Soms is het antwoord makkelijker dan je denkt. Bijvoorbeeld, weeg je maaltijden. Dit geeft een beter inzicht in je voedselinname. Of misschien is de volume van je trainingen te laag. In plaats van alles 3 sets te doen, doe eens een aantal oefeningen 4 sets.

Laat je niet ontmoedigen wanneer je geen vet verliest of als de weegschaal niet omlaag gaat. Soms is het alleen maar een principe van (kleine) aanpassingen maken in je leefstijl om vervolgens wel de resultaten te halen die je zoekt.

Heb jij hulp nodig met het afvallen? Neem dan contact met ons op.