Progressie: In de foto zijn er twee verschillende personen weergegeven. Zij delen hetzelfde doel, namelijk AFVALLEN. Wel zijn er twee verschillende resultaten.

***

Persoon A bewandelt een pad waarin er SNEL resultaten geboekt worden. Denk bijvoorbeeld aan crashdiëten. In veel gevallen betekent dit dat de volgende scenario’s zich voortdoen (of een combinatie ervan):

  1. Enorm laag in calorieën zitten, tot bijna ongezonde getallen.
  2. Elke dag sporten, waarbij urenlang gezwoegd word;
  3. Elke dag vechten tegen cravings en hongergevoel;
  4. Een grote (meestal negatieve) invloed op het sociale leven.

Ja, snel resultaat is wat wij allemaal willen. Maar is dit ook langdurig vol te houden? Wellicht is dit wekenlang – en met een hoge discipline – maandenlang vol te houden. Maar kun jij dit op lange termijn? Hier is waar velen tegenaan lopen.

Op een gegeven moment gaat men niet meer vooruit of is de leefstijl niet meer vol te houden. Wat vervolgens gebeurt is dat de resultaten stoppen. Dit ontmoedigt en daardoor verlies je de motivatie om door te gaan. Hierdoor gaat progressie weer achteruit. Dit kan zover gaan dat je weer terug bij af bent.

***

Persoon B bewandelt een pad waarin de tijd wordt genomen. Er wordt een leefstijl uitgevoerd dat haalbaar is, zowel qua tijd als qua inzet. Geen crashdiëten maar simpele leefstijlaanpassingen die zich steeds verder uitbreiden, gericht op progressie en resultaat.

Dit is een proces dat langzamer gaat. Op korte termijn zijn er geen grote resultaten zichtbaar. Maar wel is dit proces op lange termijn beter vol te houden. Dat betekent dat men op lange termijn (grote) resultaten boekt. Dit zal alleen maar meer motivatie geven, waardoor het proces ook prettiger word.

Wanneer jij je leefstijl wilt aanpassen, dan is geduld en consistentie nodig. Het gebeurt helaas niet in één dag maar het belangrijkste is wel dat doelen behaald worden en blijven. Vertrouw het proces en blijf doorwerken. Alleen zo haal je resultaten.

Heb jij hulp nodig in jouw leefstijl? Neem dan contact met ons op.