Waarom moet je je voeding bijhouden?

Voeding is een belangrijk onderdeel van vet verliezen en/of spiermassa opbouwen. Zonder de juiste hoeveelheid voeding zijn je gezondheidsdoelen niet haalbaar. Daarom is het belangrijk om op je voeding te letten en gevarieerd te eten. Samen met een coach van Premium Personal Training ontdek jij wat jij mag eten, in welke mate en wanneer. Zo eet jij niet teveel of te weinig. Voeding dien je ook altijd te evalueren, want je lichaam kan elke week anders reageren op voeding. Dit kan komen door de voedingsmiddelen die je eet, maar ook door de hoeveelheid die je eet van iets.

Premium Personal Training adviseert daarom dat jij je eigen eten bijhoudt door middel van het wegen van je voeding. Je houdt dit bij in een logboek, waarvan er verschillende applicaties gratis te downloaden zijn zoals MyFitnessPal. Doordat jij goed je eten bijhoudt, dan kun je vervolgens aanpassingen maken wanneer dit nodig is. Zo kun je vooruitgang blijven boeken. Wanneer je niet bijhoudt hoeveel je eet, dan zal je veel moeilijker je gezondheidsdoelen halen.

Het is vaak dat mensen flink onderschatten wat zij eten. Sommigen eten veel teveel, terwijl anderen weer veel te weinig eten. Sommige mensen eten teveel koolhydraten of vetten dan nodig, wat mede kan komen door onwetendheid. Men weet niet altijd hoeveel macronutriënten er in een bepaald voedingsmiddel zit. Toch komt het vaak, omdat men teveel eten opschept (en eet totdat zij verzadigd zijn). Daarnaast eten veel mensen ook weer te weinig eiwitten, wat herstel en groei in de weg kan staan.

Doordat je je eten weegt, vermijd je gokwerk en heb je minder risico op slechte resultaten. Toch zijn er veel mensen die gewoon op de gok eten, zolang het maar “gezonde voeding” is (zoals een grote berg groente en een stuk eiwitten zoals mager vlees). Iedereen die zijn eten bijhoudt, haalt veel betere resultaten. Voeding heeft namelijk effect op je energieniveau, je prestatie tijdens het sporten, vetverlies, etc. Met de juiste voeding zal dat allemaal verbeteren.

Het betekent nu niet dat je een slechte relatie start met voeding en dat je overal exact op gaat letten. Je houdt gewoon nu portiegrootte bij en de verschillende voedingsmiddelen die je eet. Met een goede afwisseling in voeding en genoeg beweging kan jij elke dag blijven genieten van je favoriete voeding.

Wanneer je dit realiseert, dan wordt het gehele proces van je gezondheidsdoelen veel makkelijker. Dit is een belangrijk onderdeel en na gewenning zal het onderdeel van je leven worden als een standaard gewoonte. Je zal dus ook je vaker voeding moeten voorbereiden, maar de resultaten zullen het waard zijn. Premium Personal Training helpt je graag met bekijken wat jij dagelijks kan eten, waarbij voedingsschema’s aangepast worden aan wensen, doelen en behoeften.