Cindy

“Ik was net klaar met een intensieve bootcamp cursus van 8 weken, waarbij bepaalde regels waren opgesteld om snel resultaat te behalen (bijv. eiwitten, koolhydraten en vetten gescheiden houden). Dit was heel erg effectief, maar niet iets wat ik voor altijd zou kunnen/willen volhouden. Dus ik was op zoek naar een eetpatroon dat ik gewoon in mijn dagelijks leven kan toepassen. Toen kwam ik bij Tom terecht. 3 maanden lang Online Coaching, op maat gemaakte eet- en trainingsschema’s. Klinkt helemaal perfect!

Tijdens de 12 weken heb ik verschillende dingen geleerd. Ten eerste om geduld te hebben. We probeerden een eetpatroon te ontwikkelen en dat is niet iets wat je meteen even doet. Ik begon aan de hand van macro’s te eten. Dus je mag zoveel van dit en zoveel van dat, en verder zelf in te vullen hoe je dat dan doet. Dat was wel even wennen, want hoeveel gram koolhydraten is bijv. een boterham? Daarom was het ontzettend fijn dat ik aan het begin een uitgewerkt eetschema kreeg. Hierin kon ik dan al zien hoeveel je van wat mag, zodat het dan ook makkelijker is te vergelijken met ander eten. Die eetschema’s werkten echt super fijn en als ik geen inspiratie had om te eten, kon ik daarop terug vallen.

Verder.. het sporten.. Ik was al gewend om 3x in de week te trainen, en dat werd nu 4 keer in de week. 2 keer bootcamp en 2 keer de uitgeschreven trainingen van Tom. Dat was echt geen probleem, trainen was wel zwaar en uitdagend (ik had aangegeven dat ik uitdaging nodig had, en ja dat was ook echt wel het geval… ). Al met al vond ik alle trainingen heerlijk om te doen (achteraf..) en had ik ook echt het idee dat het nut had (is ook wel erg prettig natuurlijk).

Wat heb ik aan deze 12 weken overgehouden? Ten eerste: je kan voor al je vragen altijd terecht bij Tom. Hij reageert altijd snel en ook als ik boodschappen aan het doen was reageerde hij snel, ideaal! Verder heb ik het idee dat ik een eetpatroon heb opgebouwd dat ik makkelijk zelf in stand kan houden. Ik heb niet het idee dat ik de afgelopen 12 weken heb ge-dieet, ik heb snoepjes gegeten, wijn gedronken. Dus ik was ook wel een beetje bang voor mijn eindmeting, omdat ik het idee had dat ik niet genoeg ‘moeite’ had gedaan. Maar toch 2,4% lichaamsvet kwijt, van 28,7 naar 26,4% en van 65 kg naar 62,7 kg gegaan. Uit de meting bleek dat ik het meeste vet kwijt was in mijn benen!

Ik ben ontzettend blij met alle hulp van Tom, anders had ik denk ik niet dezelfde resultaten als ik nu heb en had ik ook niet op dezelfde prettige manier een eetpatroon kunnen ontwikkelen. Dus als je op zoek bent naar een geduldige coach die je op een hele prettige manier voor op de lange termijn, dan zit je bij Tom goed!”