Vera

“Met hulp van Tom is het mij gelukt om in 4 maanden 6,4 kg af te vallen (van 71,2 naar 64,8 kg).

Na mijn heerlijke zomervakantie was bij thuiskomst dan toch echt wel de grens qua gewicht bereikt, of eigenlijk zelfs al overschreden. Ik woog inmiddels 71,2 kg. Deze stijgende lijn moest stoppen!

Al diverse keren eerder heb ik halfslachtige pogingen tot afvallen gedaan waarbij ik altijd veel te enthousiast begon met calorieën minderen, want ik wilde nou eenmaal snel resultaat. Uiteindelijk resulteerde dit in gigantische vreetkicks, waarbij ik versteld stond van de hoeveelheid voedsel die ik tot mij kon nemen. Daarbij mijn vooruitgang van die week tenietdoend.

Op aanraden van mijn man heb ik deze keer Tom om hulp gevraagd. Tom hielp mij om te eten volgens een gezond voedingsschema, waarbij ook mogelijkheid was tot variatie. Tevens kon mijn alom geliefde broodje Nutella chocopasta gewoon dagelijks genuttigd blijven worden, plus elke week pizza!

Wat betreft het sporten had Tom voor mij 4 dagen per week ingepland. Ik kreeg een heel persoonlijk trainingsschema van hem, waarin geluisterd was naar mijn persoonlijke voorkeuren.

Hier stond Tom verder ook heel flexibel in, want toen ik merkte dat 4 dagen trainen niet haalbaar was voor mij, vond hij het geen probleem als ik de trainingen voor die week aanpaste naar wat wel haalbaar was voor mij.

Na 3 maanden begon het voedingsschema mij wat op te breken, ik vond het toch wel erg veel kip per dag (Ik kreeg meer variatiemogelijkheden aangeboden, maar ben niet zo’n makkelijke eter). Ik stelde voor om over te gaan op intermittent fasting en Tom ging flexibel in dit voorstel mee.

Tom moedigde me aan en bleef altijd positief, ook wanneer ik momenten had waarop ik gedemotiveerd was om door te gaan met mijn traject of een kleine meltdown had op het gebied van chocola en koekjes. Tom was altijd bereikbaar via mail of Whatsapp, dacht met me mee, paste mijn plan aan en gaf mij uitleg, tips en adviezen.

Hoewel ik al aardig wat kennis van zowel voeding als ook van sport had voor ik Tom benaderde, ben ik toch erg blij geweest dat ik Tom om hulp heb gevraagd. Hij was echt mijn stok achter de deur, want iedere week moest de voortgang doorgegeven worden! Ook vond ik het gewoon super om niet zelf na te hoeven denken over mijn intake van macro’s en mijn calorieën, als ook over de invulling van mijn sportschema’s.. heerlijk!

Tom, bedankt voor alles. Je bent een topper!”